“Kome i zašto (ne) treba Festival INTERZONE?”, tribina u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, četvrtak 26.11. u 19h

Poštovani,

Pozivamo Vas na interaktivnu tribinu pod nazivom:

“Kome i zašto (ne) treba Festival INTERZONE?” koja će se održati u četvrtak 26.novembra 2009. u 19h u MUZEJU SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE (Dunavska 37, Novi Sad).
 
Cilj tribine je da se kroz otvoreni dijalog napravi osvrt i analiza Festivala INTERZONE kao svojevrsnog fenomena u oblasti afirmisanja, promovisanja i stvaranja savremene muzičke teorije i prakse. Takođe, na tribini će biti reči i o odnosu vlasti prema onoj kulturi koja ne podržava populističko poimanje umetnosti, ali i prema neprofitnom sektoru koji se bavi kulturom i umetnošću.

O Festivalu Interzone iz različitih uglova govoriće: Boris Kovač, kompozitor; Bojan Đorđević, producent Festivala Ring Ring (Beograd); Jovanka Beba Stepanović, muzička urednica Radija Novi Sad; Dušan Ristić, sociolog; Ivana Inđin, producentkinja Festivala Interzone i Bojan Krivokapić, aktivista u oblasti kulture.

Očekujemo Vaše prisustvo kako bismo zajedničkim naporima pokušali da kreiramo kulturni dijalog koji je preduslov za stvaranje kulturne politike koja će uključiti i druge i drugačije umetničke prakse.

Srdačan pozdrav

Tim INTERZONE - Odbrojavanja

Produkcija: Kamerno pozorište muzike OGLEDALO

Partnerska organizacija: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Pokrovitelj INTERZONE - Odbrojavanja: Gradska Uprava za kulturu

www.interzone.in.rs     
www.myspace.com/interzonefestival