Izveštaji

IZVEŠTAJ sa konferencije „EXIT EUROPE - Nove geografije kulture“ održane u Zagrebu u Društvenom centru Kino Mosor, 12-15.11.

Od 12-15. novembra je u Zagrebu održana internacionalna konferencija o evropskim kulturnim politikama „EXIT EUROPE - Nove geografije kulture“ s posebnim naglaskom na nove kulturne prakse u zemljama bivše Jugoslavije i kritičkim sagledavanjem procesa proširenja EU iz perspektive nastajućih političkih i socijalnih geografija. Konferencija je okupila brojne eminentne stručnjake i aktere iz regije i Evrope među kojima i Dubravku Ugrešić, Marka Terkessidisa, Vladimira Gligorova, Uga Vlaisavljevića, Ninu Obuljen, Pascala Bruneta, Chrisa Torcha, kao i predstavnike novosadske inicijative „Za kulturne politike“.

Konferenciju Exit Europe su organizovale tri mreže koje deluju na tri različita nivoa: lokalnom (Savez za Centar), nacionalnom/regionalnom (mreža Clubture i njena regionalna inicijativa) i evropskoj (Culture Action Europe).Konferencija za novinare o iskustvima članova/članica ZKP na konferenciji „EXIT EUROPE - Nove geografije kulture“ u Zagrebu

Pozivamo Vas na konferenciju za štampu
u sredu 25.11.2009. godine u 12:00 časova u CK13
, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad 

Povod je nedavno učešće predstavnika inicijative “Za kulturne politike-politika kulture” na međunarodnoj konferenciji o evropskim kulturnim politikama “EXIT EUROPE - Nove geografije kulture” održanoj u Zagrebu 12-15.novembra.

O konferenciji, iskustvima i stanju u regionu govoriće članovi radne grupe “Za kulturne politike” i Helena Dekanj – PR menadžer Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“, Zrenjanin.
 
Za kulturne politike –politika kulture
umetnici, radnici u kulturi, nezavisni istrazivači, umetnička udruženja i predstavnici trećeg sektora Novog Sada
 Syndicate content