nk_

Rođen u Novom Sadu, živi i radi u Novom Sadu. Studirao Srpsku i uporednu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Govori, čita i piše na srpskom i engleskom jeziku (napredno poznavanje). Tekstopisac, DJ, autor i producent programa iz kulture i umetnosti, programer i sistemski administrator, dizajner Korisničkog interfejsa, internet i medijski aktivista, open source aktivista. Firebug, IMAP i Wikipedia fan.

Profesionalno radi na različitim projektima čija se izvršna produkcija realizuje u računarskim sistemima: administriranje i održavanje operativnih sistema, napredno korišćenje programa i interneta, formatiranje i dizajn teksta, obrada fotografija, montaža/obrada/kodiranje videa i DVD authoring, kreiranje i produkcija multimedijalnih aplikacija i prezentacija. Poslednjih godina intenzivno se bavi upotrebom i kreiranjem web aplikacija uz posebno usmerenje ka razvoju Korisničkog interfejsa.
Od 2003. godine aktivno učestvuje u organizaciji, produkciji i programima Međunarodnog festivala video umetnosti i novih medija VIDEOMEDEJA iz Novog Sada (http://videomedeja.org). Poslednjih godina kao ko-autor video programa i prezentacija učestvovao u nekoliko promocija ovog festivala u Evropi i Srbiji. Ko-organizator nekoliko drugih događaja iz oblasti Novih medija i savremene umetnosti, između ostalog prvo gostovanje grupe Coldcut (London, UK) u Srbiji (u saradnji sa http://kuda.org i koncertnom agencijom B92) / promocija specijalizovanog softvera za živi video nastup, zatim koncert grupe Sofa Surfers (Beč, Austrija) u Novom Sadu 2002. godine, koncerti grupa HIM (Čikago, SAD), Funkstörung (Minhen, Nemačka), Seelenluft (Cirih, Švajcarska).
 
Open Source i publikacije
Objavio dva modula (softverska paketa) namenjena razvoju Drupal CMS platforme, pod Open source licencom na http://drupal.org Od 2004-2009. godine kao urednik i delimično prevodilac potpisao 6 kataloga izložbe (festival VIDEOMEDEJA), publikacije zavedene u biblioteci Matice srpske u Novom Sadu.
 
Novine i magazini
U periodu od 2000 do 2004. godine aktivno se bavio novinarstvom pišući za dnevne i nedeljne novine. Objavljjivao članke, izveštaje i autorske tekstove te specijalizovane rubrike uglavnom iz oblasti muzičke produkcije i popularne kulture. Autor različitih kratkih tekstova u pojedinačnim projektnim aplikacijama, autor kompletnog teksta za prvi promotivni katalog Exit festivala. Danas, Dnevnik, Bulevar, zatim regionalni projekti na prostoru bivše YU - Balkanis i REZ magazin (rubrika Guglanje), Neuro (Sarajevo), EXIT News - projekat festivala Exit.
 
Autor emisija i muzički urednik na radiju
Pet godina iskustva na Radio stanicama, kao autor specijalizovanih programa, muzički urednik, DJ, tonski operater. Član originalne redakcije Radija 021 iz koje je kasnije nastala UrbaNS produkcija, između ostalog u periodu od 7 meseci radio i kao jedan od urednika kultne emisije Randevu sa muzikom Radio Novog Sada. Dodatno, dve godine radio kao DJ po manjim klubovima i događajima. Radio stanice i autorske emisije: Radio Novi Sad - muzički urednik po smenama i dva autorska termina: Randevu sa muzikom i Dub rardar, Radio 021 - muzički urednik po smenama, Radio Dunav - autorska emisija (one-man-show) Dub radar, SPIN Radio - prvi privatni radio u Novom Sadu.