Profili učesnika

Akademija slobodnih studija

Akademija slobodnih studija, www.akss.org
Osnovana je 2006. godine kao udruženje građana i građanki. Bavi se informisanjem u oblasti kulture i umetnosti. Organizuje i realizuje sledeće programe/projekte: Drama igre, Školu crtanja i slikanja, "Prelo-Nova" - radionicu redizajna odeće i nakita, Večeri predstavljanja kultura i naroda (Holandsko, Nemačko, Slovenačko, Francusko, Belgijsko, Kirgistansko, Poljsko, itd), "Hor-orooor!" - radionicu improvizovanog hora, "Iza otvorenih vrata" - večeri otvorenih razgovora na različite teme iz oblasti kulture i umetnosti, "Homo Interculturalicus" - istraživanje informisanosti/svesti stanovništva većih i manjih multietničkih mesta Vojvodine o tome da li postoji, šta je i koji je značaj interkulturalnog dijaloga u tim sredinama. Sarađuje sa različitim organizacijama u zemlji i inostranstvu.
 


Multimedijalni centar Led art / Art klinika

Art klinika
utopistički projekat grupe LED ART, osnovana je krajem 2002. u Novom Sadu kao odgovor na bolesno društvo u kom živimo, s uverenjem da umetnost može da leči i menja svet. ART KLINIKA radi kao multimedijalni centar. Organizuje:
– samostalne izložbe u ŠOK GALERIJI (odeljenje intenzivne nege ART KLINIKE  najmanja galerija na Balkanu, površine 2m2)
– projekat PERSPEKTIVE („Žiri laika“ glasanjem bira najbolje mlade stvaraoce, diplomce Akademije umetnosti u Novom Sadu)
– „Večernji akt“ – javni časovi crtanja
– filmski program i projekcije video radova
– predavanja, tribine, diskusije
– performanse
– radionice
- ima prodajno mesto za umetničke proizvode


Grupa BAZA

 

Grupa BAZA postoji od 1996, a od 2000-te u njoj deluju dva umetnika - Branka Miličić i Vladimir Barbul koji svoju pažnju usmeravaju ka videu, kompjuterskoj animaciji, performansu i fotografiji. BAZA je svoje performanse izvodila u galerijama, kulturnim centrima i na javnim prostorima u zemlji i inostranstvu, učestvovala na više međunarodnih festivala posvećenih performansu, videu i novim medijima, a njihovi radovi deo su video kolekcija koje su prikazivane širom Evrope.


Tijana Budošan

Tijana Budošan, diplomirani inženjer arhitekture – master. Rođena februara 1979. godine u Novom Sadu. Od 2004. aktivno učestvuje na projektima neprofitalnog sektora kao nezavisan saradnik. Bavi se istraživačkim radom, digitalnom umetnošću i dokumentarnom filmom.

 


Branka Ćurčić

Branka Ćurčić, diplomirala na Akademiji umetnosti Novi Sad 2001. godine i magistrirala na Univerzitetu umetnosti Beograda, u okviru odseka za Teoriju umetnosti i medija. Trenutno radi kao urednica programa u Centru za nove medije_kuda.org, Novi Sad (www.kuda.org). Bila je jedan od glavnih koordinatora internacionalne izložbe World-Information.Org (http://world-information.org), koordinatora i urednika internacionalnog događaja Trans_European Picnic: The Art and Media of Accession (www.transeuropicnic.org), kao i ko-urednica izložbi "Trajni čas umetnosti, Novosadska neo avangarda 1960-ih i 1970-ih godina" i "Medijska ontologija".
 


Ivana Inđin

Rođena je 1964. u Zrenjaninu. Studirala je na Pedagoškoj akademiji (dipl.1986), Akademiji umetnosti (slikarstvo, u klasi prof Jovana Rakidžića,1988-1991) u Novom Sadu , Učiteljskom fakultetu u Somboru (apsolvirala 2002) i Fakultetu za menadžment (dipl.2006), MA Interdisciplinarne studije (rodne studije, upisuje 2007. sa fokusom na: Društveni status nezavisnih umetnica i Ženski umetnički aktivizam).Pohađala je širom Evrope preko 60 edukativnih programa iz oblasti pozorišnih tehnika, menadžmenta u kulturi i interkulturalnih dijaloga. Od 1986.


Nezavisna umetnička asocijacija „izba“

Nezavisna umetnička asocijacija „izba“ je osnovana u julu 2001. i uselila se u već postojeći prostor kluba Izba na istoj adresi. NUA izba je u svojih pet godina postojanja ostvarila preko 200 izložbi i isto toliko književnih večeri, performansa, umetničkih prezentacija i koncerata autorskih bendova. Objavila je tri broja časopisa za kulturu „Katalog savremene umetnosti izba“, oko 200 kataloga i brojnih štampanih materijala. Producirala je deset video radova i organizovala četiri izložbe novosadskih umetnika u inostranstvu. Ostvarila je kontakt i intenzivnu umetničku saradnju sa ostalim kulturnim centrima u zemlji, regiji i inostranstvu.


nk_

Rođen u Novom Sadu, živi i radi u Novom Sadu. Studirao Srpsku i uporednu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Govori, čita i piše na srpskom i engleskom jeziku (napredno poznavanje). Tekstopisac, DJ, autor i producent programa iz kulture i umetnosti, programer i sistemski administrator, dizajner Korisničkog interfejsa, internet i medijski aktivista, open source aktivista. Firebug, IMAP i Wikipedia fan.


Boris Kovač

kompozitor, instrumentalista i multimedijski umetnik – trenutno je vođa La Campanella Orchestra, šef multimedijalnog studija KACHARA i vlasnik registrovane agencije za umetničku produkciju. U svojim projektima profesionalno angažuje preko 20 vrhunskih muzičkih i audio vizuelnih umetnika iz ove sredine.
 


Syndicate content