Najave

Radio 021: SULUV traži prostor za Gradsku galeriju

Početak: 
Thu, 2010-03-04 19:00

Novi Sad je jedini grad u Vojvodini i Srbiji koji nema svoju Gradsku galeriju, zbog čega će u Art klinici u četvrtak biti nastavljeno potpisivanje peticije za rešavanje ovog problema.

Kako se navodi u pismu koje je Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine uputio gradskim vlastima, jedna od potencijalnih lokacija buduće galerije mogla bi da bude u Grčkoškolskoj ulici 1. Međutim, grad bi u cilju preuzimanja ovih prostorija morao da pregovara sa preduzećem "Šipad". Kako za Radio 021 kaže Silvija Dražić iz "Art klinike", nedostatak gradske galerije je ozbiljan problem na kulturnoj sceni Novog Sada.

"Novi Sad je jedini vojvođanski grad koji nema svoju galeriju. Galerija je mesto koje je jako važno za profesionalno i socijalno pozicioniranje samih umetnika, kao i jedne vizuelno likovne scene u gradu", rekla je ona.

Pismo podrške festivalu INTERZONE

>>

Pismo podrške

ODLUCI KAMERNOG POZORIŠTA MUZIKE OGLEDALO DA MEĐUNARODNI FESTIVAL AKTUELNE MUZIKE INTERZONE PRIVEDE KRAJU USLED NEADEKVATNOG TRETMANA OD STRANE GRADSKE UPRAVE ZA KULTURU I POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA KULTURU
 Pismo podrške umetnicima/cama čiji su radovi izloženi na 38. Novosadskom salonu

>>

Pismo podrške umetnicima/cama čiji su radovi izloženi na 38. Novosadskom salonu
 
Umetničke i kulturne asocijacije, samostalni umetnici i radnici u kulturi okupljeni oko zajedničke platforme  Za kulturne politike podržavaju protest  umetnika/ca, učesnika/ca 38. Novosadskog salona koji/e su, potaknuti protestnom akcijom Art klinike izvedenom na otvaranju Salona  (Hor i orkestar za vanredne situacije) odlučili da povuku svoje radove.
Provincijalni i amaterski karakter Salona još jednom je potvrdio nezainteresovanost Gradske uprave za kulturu za zbivanja na novosadskoj kulturnoj i umetničkoj sceni. Ovaj nemar prepoznatljiv je u najmanje tri segmenta ove izložbe:Saopštenje za medije: Pozivamo Vas na konferenciju za štampu u četvrtak 15. oktobra 2009. godine u 13:00 časova u CK13

>>

Saopštenje za medije: Pozivamo Vas na konferenciju za štampu
u četvrtak 15. oktobra 2009. godine u 13:00 časova u CK13, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Povod je neuspešni pokušaj dijaloga sa Upravom za kulturu grada Novog Sada, kao i obaveštenje o budućim aktivnostima Radne grupe Za kulturne politike - politika kulture

Obrazloženje: Umetnička i kulturna udruženja, umetnici, radnici u kulturi, nezavisni istrazivači i predstavnici trećeg sektora Novog Sada, okupili su se oko zajedničke platforme Za kulturne politike - politika kulture nezadovoljni nemarom i nezainteresovanošću Gradske uprave za njihov rad. Neposredan povod za konsolidovanje nezavisne kulturne i umetničke scene bila je neumesna izjava Gradonačelnika koja je poravnila i obezvredila njihovu delatnost, smatrajući je nebitnom za formiranje kulturnog identiteta Grada.ODS4: sastanak sa članovima inicijative Za kulturne politike, kulturnih organizacija u Novom Sadu i sa učesnicima radionice

>>

U okviru projekta OPEN DESIGN STUDIO 04 i radionica na temu PROSTOR ZA KULTURU, organizovan je sastanak sa članovima inicijative Za kulturne politike, kulturnih organizacija u Novom Sadu i sa učesnicima radionice PROSTOR ZA KULTURU, koji će se održati u ponedeljak - 5. 10. u 14.00 časova u Omladinskom centru CK13.

Pozivamo sve koji su zainteresovani da pomognu da se definišu potrebe za novim modelom oglašavanja o kulturi u gradu. U prilogu ovoj stranici se nalazi više informacija o samom projektu, uključujući upitnik koji sadrži pitanja o kojima će se diskutovati na radionici u ponedeljak.
 
http://www.opendesignstudio.net/projekti/prednasky/open-design-studio-04...
 
--------------------------------Syndicate content